Presentat oficialment el I Torneig de Futbol Femení “Angy Sanchis Micó” organitzat pel CDX

El campionat es disputarà el proper dilluns 1 de maig i participaran 11 equips

Aquest dimecres s’ha presentat a la sala de premsa de l’Ajuntament de Xàtiva el I Torneig de Futbol Femení “Angy Sanchis Micó”, que organitza el Ciutat de Xàtiva CFB i que porta el nom de la primera futbolista xativina en jugar a la Primera Divisió Femenina, ja que forma part de la plantilla del Valencia CF, club en el qual ha disputat gran part de la seua vida futbolística.

“Aquesta és una molt bona iniciativa, perquè cal posar en valor els grans esportistes que tenim a la nostra ciutat. Esperem que siga el primer torneig de molts més en aquest sentit. Les xiquetes que comencen a fer esport necessiten referents, i sense cap dubte Angy és un referent a nivell de futbol femení”, ha manifestat el regidor d’Esports Pedro Aldavero.

La jugadora Àngela Sanchis Micó ha assegurat que “és una il·lusió molt gran aquest esdeveniment perquè li tinc una gran estima al meu poble. Per a arribar fins ací he passat per moltes lesions i moltes situacions difícils al llarg de la meua carrera, i per això tindre un torneig amb el meu nom al meu poble em plena de satisfacció”.

El campionat se celebrarà el proper dilluns 1 de maig a les instal·lacions del Paquito Coloma, i es dividirà en futbol 8 i futbol 11. Pel que fa a la categoria de futbol 8 el disputaran els equips Ciutat de Xàtiva CFB, CF Racing de Xàtiva, UD Benigànim, CE Alberic, UD Alginet i Sollana CF; mentre que al futbol 11 participaran Ciutat de Xàtiva CFB, CF Racing de Xàtiva, UD Alginet, CF Picassent i EB Moixent. Els partits de futbol 8 tindran una durada de 12 minuts i els de futbol 11 seran de 18 minuts. Des del club han indicat que no es fomentaran les grans golejades, i que en cas d’empat es decidirà l’equip guanyador des de la tanda de penals. A més a més, tots els trofeus dels participants (excepte el del guanyador) tindran la mateixa mida per fomentar l’esforç i la competició.

Per a la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza, “és indispensable que es fomente l’esport femení, perquè les dones tenen en la majoria dels casos una major dificultat per desenvolupar-se en qualsevol àrea, i l’esport no és una excepció. Angy és una persona molt rellevant en el món del futbol, un mirall en el qual les xiquetes de hui en dia poden veure’s reflexades i això és gràcies al treball també de les escoles esportives i de la família”.

El president del Ciutat de Xàtiva CFB, Pepe Bernabeu, ha indicat que “és un plaer organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques per posar en valor a una jove xativina que està jugant al futbol al més alt nivell. Angy és una lluitadora que ha fet el seu somni realitat, perquè va ser futbolista en una època en què no hi havia tantes facilitats ni tant de nivell com en l’actualitat”.

L’any 2004, amb tan sols 7 anys, Angy va començar a jugar a futbol al CD Xàtiva FB, passant en la temporada 2008-2009 a les files del CF Plus Xàtiva (els dos clubs que donen orige al CDX) i la temporada següent al Valencia CF féminas. Amb el seu pas al futbol 11, Angy tornà al CD Xàtiva FB durant una temporada per enrolar-se posteriorment al CD Olímpic de Xàtiva femení, on va estar durant tres temporades. Amb 17 anys, la jove xativina va tornar al Valencia CF B.

Angy Sanchis també ha jugat fora del territori valencià, ja que en la temporada 2016-2017 va defendre els colors del Murcia Féminas i entre 2017 i 2020 va jugar al Dinamo de Guadalajara. Ja en 2020 va tornar a Valencia al fitxar de nou en la segona unitat de l’equip, combinant convocatòries amb el primer equip, on s’ha consolidat en l’actual temporada.

La xativina va competir als Campionats d’Espanya de Seleccions autonòmiques sub-16 en 2012 i 2013 amb la Comunitat Valenciana, i al gener de 2013 va ser convocada a una concentració amb la selecció espanyola sub-16 femenina.

Deja una respuesta